zondag 27 november 2016

call me crazy ;)

Mijn 5e Louisa jas (Lewis incl) is een feit..

Zoals de titel al weggaf - call me crazy! ;)

Maar die O ZO MOOIE stof van Dries van Noten, die zoooveel gekrompen was in de was, lonkte toch echt naar mij. En ik dacht: No way dat ik daar volgend jaar nog een jasje uit krijg voor Elin. EN die mooie muntgroene jas die ik als allereerste testversie maakte was echt wel te nipt geworden. Reden genoeg om een nieuwe te maken klonk het in mijn hoofd :p

Ik ging dus weer aan het tekenen, want het moest een hackje worden. Eentje met veel mogelijkheid om patroondeeltjes te puzzelen.

Ik speelde al een tijdje met het idee om de lijnen van het achterpand op het voorpand te plaatsen. Dus begon ik met dat te tekenen op de patroondelen.


De zakken werden gemaakt door deze tot de helft toe te stikken. Heerlijk ruime zakjes dus :)


Ik gebruikte zilverkleurige paspel (na lang twijfelen of ik toch maar geen zalmkleurige zou gaan halen of de satijnen witte toch maar niet zou gebruiken...)


Op het voorpand werd een konijntje aangebracht, een applicatie die ik al een tijdje heb liggen. Het is een opstrijkbare, maar ik stikte ze toch volledig door. Om zeker te zijn ;)



Omdat ik bij de Louisa jas die doorlopende paspel op het rugdeel zoo mooi vond, wou ik hier ook zoiets doen. Ik haalde de inspiratie bij de Louisa jurk (waarom verder zoeken als het makkelijk kan ;) )
En gebruikte de rug-inzetstukken om de rugpanden te tekenen. 



En om het af te maken liet ik de paspel ook doorlopen in de mouwtjes ;) die werden daarvoor gewoon op het juiste punt in 2 geknipt.


De jas is gevoerd met een dunne vlieseline, omdat de muntkleurige stof echt wel heel dik is, leek me dat genoeg. De binnenvoering is eentje van soft cactus, met konijntjes :)


Ik gebruikte ook uit noodzaak een restje muntkleurige glittersweater die ik verstevigde met vlieseline. omdat ik simpelweg niet genoeg stof over had.. 

En dan nu nog een overload aan foto's (sorry!! en ik liet er al zoveel weg...)


De onderzijde van de kraag knipte ik expres wat te groot zodat het bontje komt piepen.


Met Konijnenmuts :)) haha










In love met haar nieuwe jasje, wij zijn helemaal verkocht :)) Ik moet er niet bijzeggen dat Elin graag konijntjes ziet zeker...


woensdag 16 november 2016

Een nieuw hoofdstuk

Vorige week was het zover..
Mijn kleinste sprotje ging voor het eerst naar school!

Man man, wat vliegt de tijd toch zo voorbij...

Dat betekende ook een zwaar afscheid van de crèche en de crechemadammen. :( Na bijna zes jaar elke dag je kindje afzetten en gaan halen, een gezellige babbel na het werk, ... het viel me toch wel zwaar.

Onze kindjes zijn daar echt vertroeteld en geliefd geweest. Ze gingen beide ZO graag. Niets dan lovende woorden.

Maar toch, Elin was echt wel klaar om naar school te gaan. Ze sprak er al een hele tijd over.

Als afscheidscadeauke naaide ik een Giga-hoop bavetjes. Ik begon er ergens in April al aan, en naaide tussendoor telkens enkele stuks.



Ik koos voor een tussenmaat. De crèche heeft zelf al een hele hoop grote bavetten, en zeverlapjes leken me nu toch niet zo veel gebruikt in de crèche. Dus een tussenmaat. Ideaal voor flesjesdrinkers of fruitjeseters ;)

Ik gebruikte een bavetje van in de kast als knipvoorbeeld en knipte alle restjes op die groot genoeg waren, kocht me wat handdoeken in de action en in de ikea, wat meters biais en voilà ;)

Enkele van mijn favorietjes :






Zie ze gaan :) zo fier als ne gieter dat ze met grote broer mee mocht en geen traantjes :))



donderdag 10 november 2016

Manny de Beer

Kent iemand Barry de Beer nog?
Het lievelingsbeertje van ons zoontje.

Wel, Barry had een stiekeme dubbelganger, tot die niet zo stiekem meer was... (mijn fout!)

Omdat Elin altijd met Jesse zijn Barry wegliep (hihi) was het ventje zo slim om zijn dubbelganger aan zen zusje te geven.

Elin doopte het beertje Manny - ik denk vooral omdat ze Barry niet kon uitspreken :p


Manny heeft normaal geen pyama meer aan (versleten...) maar sinds kort begon ze de beer van Jesse uit te kleden om bij haar beertje aan te doen. Tot GROTE frustratie van de grote broer!
"Ik heb u mijn beertje al gegeven, nu wil je de pyama ook nog afwat?"

Er zat dus niets anders op om voor dat blote beertje ook een pyamatje te maken. Er liggen nog steeds wat pyama's in de geknipte-projectjes bak. Ik zocht tussen de restjes daarvan en maakte beide dan maar ineens af :)

Zo zijn Manny en Barry terug beste vrienden.



Ik deed ook een poging om een identieke foto te trekken als van Jesse en zen beertje :)
Redelijk goed gelukt toch?




De stof is er eentje uit de couponnekes bak bij Madeline de stoffenmadam ;)


dit soort foto's krijg je tegenwoordig als je zegt "knuffel elkaar eens" 
*zucht*



zaterdag 5 november 2016

De Louisa hack.

Sinds de aankondiging van Compagnie M  - dat ze een wedstrijdje ging organizeren - ging de hersenmolen hierboven op volle toeren draaien.

Ik pakte me op een avond mijn schetsboekje en begon te tekenen. Na 1min (ja echt 1min) was het idee al geboren! Daar zat ik dan met mijn schetboekje, lekker knus in de zetel...  Maar ik ben van het standpunt - eerste ideekes zijn meestal mijn beste.

Dus kroop ik uit de zetel en ging naar het waskot. Ik had namelijk op de stockverkoop van Dries Van Noten stoffen een prachtige matelstof aangekocht (met het vooruitzicht op een jasje voor VOLGENDE winter) en die stak in de voorwas te draaien. En ik hoopte dat de machine al klaar ging zijn :)

Ik kon mijn ogen niet geloven! de stof van van 1,60breedte gekrompen naar iets wat rond de 60cm zal liggen!! Tdoeme tdoeme tdoeme toch... waarschijnlijk mocht je de stof niet wassen :((

Dan maar de stoffenkast induiken. Hier en daar restjes mantelstof van vorige projectjes, maar niks groot genoeg of bijpassend bij mijn mooie gekrompen stof. Tot ik de restjes zag liggen van Jesse zijn jas.

Yes! dat leek me net genoeg, mist het nodige puzzelwerk om er mijn ideeke uit geknipt te krijgen. En Elin pakt al elke dag naar Jesse zijn jas dus de kleurtjes staan haar wel aan :)


Het is eigenlijk gewoon een Louisa, met wat extra details :) Zo paste ik het kraagje aan, zodat het nu een bloemetjes kraagje is, en het zakdeel kreeg ook bloemblaadjes. 


 Aan de achterzijde een knipoog naar de Ileana jurk - waar ik de mosterd vandaan haalde.


De binnenzijde lekker Girly :D met eenhoorns en regenbogen!
een prachtig katoentje van Timeless Treasures.



Ik koos deze x voor het tulpenkraagje. Dat paste wel bij het bloemetjes thema ;)


En de knopen, al even gekoesterd omdat ik ze zo mooi vond (van bij de vertias trouwens), die maken voor mij het plaatje af.

En dan nu een degelijke portie broeder en zusterliefde ;)





Alleen maar hartjes voor die twee kapoenen van mij <3



Lewis Coat!

Ik hoor het haar nog zeggen op de testers fotoshoot van de Louisa jas, Nadat bijna alle dames aan het vissen waren achter een volwassen Louisa patroon.

" Een jongensversie daarvan maken zou ik nog wel eens overwegen "

Zo gezegd, zo geschiede! Nog geen week nadat het patroon van de Louisa uitkwam, vroeg Marte ons of we het zagen zitten om in record tempo ook een Jongens versie te maken. Haha, geweldig die drijfgeest van Marte.

EN OF ik dat zag zitten!!! Het idee van die jongens-louisa liet me niet meer los sinds Marte er toen zelf over begon :))


De stofjes voor de jas vond ik bij Nostex in Mechelen. Na zeker een half uur te staren op de hoop met mantelstoffen (ik vond mijn goesting niet...) viel mijn oog op de wand vol met gordijnstof. En dan nog net op de tinten blauw die ik zocht :))

Streelzacht is ze deze stof! En isolerend, dus voeren hoefde totaal niet meer.
Nog belangrijker: na een uur in de speeltuin met zand en stokken en blaadjes te spelen, hoefde ik hem alleen wat af te stoffen en hij was als nieuw :)



Marte stak weer veel tijd en liefde in het aanpassen van de instructies en bijna alle patroondelen van de Louisa jas, zodat deze een echt jongensjasje werd. De gebogen lijntjes van de Louisa werden strakke lijnen, het A-lijntje werd recht gemaakt en het jasje werd verkort. Ik vind het meer dan geslaagd!

Sinds de mijne af is, deed ik stiekem Jesse zijn andere winterjas in de kast :p Haha. Zo MOOI vind ik dat patroontje.


Ik liet de stof aan Jesse zien, die keurde ze goed (OEF) en vroeg "Met Rode lijntjes Jesse?" 
Ons meneertje trok een serieus nadenkend gezichtje en zei: " JA! en ook met lichtgevende lijntjes zoals die van Elin"

Lap, daar had hij mij weer zitten. 

Ik besloot de twee paspels aan elkaar te naaien om zo een dubbele lijn te creëren. De zijnaden en de naden binnenin de jas deed ik alleen met rood. 




De binnenvoering werd trouwens eentje met raketten. ( Ik wou persoonlijk veel liever de zalm-vissende grizly beren... maar meneer heeft toch wel smaak). 
De stof komt van Klijntje. 


Met de restjes uit deze jas maakte ik ook nog een Louisa voor Elin :D
maar meer daarover later ;)

Ook aan de slag? Je kan het patroon nu al vinden in de shop van Compagnie M, voor begot maar 7eur! Allen daarheen!